| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Hector Amiral de Flota Stelara
Data înscrierii: 18/03/2005 Mesaje: 3064 Locație: Chisinau, Romania
|
Trimis: Mie 01 24, 2007 10:04 am Titlul subiectului: |
|
|
| MVP a scris: | SUNTEM CU TOTII ROMANI BASARABENI!
asta a fost ca o mica introducere
sunt nou aici dar nu nou in privinta acestei probleme!
limba molodveneasca si natiunea de moldoveni nu exista....daca sustii aceasta idee esti 1 dezinformat
2 alt etnie diferita de cea romina
3 prost |
maladets patanul ...cum te cheama  _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |
Wolland Ministru Galactic
Data înscrierii: 14/04/2004 Mesaje: 8372
|
Trimis: Mie 01 24, 2007 10:18 am Titlul subiectului: |
|
|
| Hector a scris: | maladets patanul ...cum te cheama  |
Hectore, numai Dumnezeu, FSB, SIS, SRI și CIA știu cum ne cheamă pe noi toți ! Noi eștilalți, muritorii de rând, n-avem voie să știm !  _________________ Bye, bye everybody ! |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Mie 01 24, 2007 11:16 am Titlul subiectului: |
|
|
ai uitat de cel mai tare ......Mosadul  _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |
Stalker Proprietar de zvezdaliot

Data înscrierii: 15/01/2007 Mesaje: 488 Locație: Axa Chisinau-Bucuresti
|
Trimis: Mie 01 24, 2007 7:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Wolland a scris: | | Idol a scris: | | nu exista "etnie romana". |
Idol dragă, mă văd silit să te contrazic... Există și etnie română, alcătuită din etnici români acolo unde aceștia reprezintă o minoritate. De exemplu, în Ungaria există etnici români, după cum în România există etnici maghiari, în Ucraina există etnici români, după cum există și în România etnici ucrainieni etc., etc... Deci minoritățile naționale dintr-un stat sau altul sunt categorisite după etnicitate. În cazul RM, într-adevăr, NU se poate vorbi de etnie română, întrucât imensa majoritate a locuitorilor Basarabiei aparține națiunii române, poporului român... |
Pai asta am avut si eu in vedere, in Basarabia nu putem vorbi despre etnici romani. |
|
| Sus |
|
 |
Causenianul General de flota stelara

Data înscrierii: 24/01/2005 Mesaje: 1917 Locație: Nu shtiu undi-s.M-am ratashit.
|
Trimis: Joi 01 25, 2007 5:26 am Titlul subiectului: |
|
|
| Wolland (shy Hector) a scris: |
Hectore, numai Dumnezeu, FSB, SIS, SRI și CIA (Mosadul ) știu cum ne cheamă pe noi toți ! Noi eștilalți, muritorii de rând, n-avem voie să știm ! |
Bay patzani , numa patru persoani shtiu cu adevarat cum ni chiama pi noi : Morpheus, Neo , Triniti shy Aghentu Smith.  _________________ Rebellion to Tyrants is Obedience to God |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Joi 04 12, 2007 9:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru Pamfil și Idol. V-am măturat la Moldovanu și Politica, într-un nou topic, al vostru, în care să polemizați până n-oți mai putea ! Marș acolo, să vă ciondăniți "principial" !  _________________ Bye, bye everybody ! |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Mie 07 08, 2009 9:40 am Titlul subiectului: |
|
|
ATENȚIE, puțădefontă ! În Constituția Planetei Moldova este interzis atacul între useri. Nu ne obliga să acționăm cum poate nu-ți va fi pe plac. Acest forum este interzis comuniștilor, așa că nu-l acuza/înjura pe Hector de ceea ce EL NU ESTE. Am șters așa zisul "dialog" dintre tine și Hector întrucât nu era la temă și spămuiați amândoi. Punct. _________________ Bye, bye everybody ! |
|
| Sus |
|
 |
Chingachguk Amiral de Flota Stelara

Data înscrierii: 26/03/2005 Mesaje: 3967 Locație: In vii si livezi si te duci.
|
Trimis: Joi 07 09, 2009 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hnm... nu e la topic dar imi permit...
Se zice ca cand doi se cearta ar trebui sa cedeze cel mai destept.... Odata ce a ajuns oricine altcineva sa va desparta... o-la-la....
P.S. Apropo. Ce a fo scri de Wolland nu mi s-a parut amenintare.... _________________ Cand iti dau un cap in gura iti umplu gura cu matreata! |
|
| Sus |
|
 |
Olga. Bacterie Galactica

Data înscrierii: 27/11/2009 Mesaje: 2 Locație: brasov, blea
|
Trimis: Vin 11 27, 2009 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Shi idieii ai shi tu blea sa vb pi moldovneashti ... =)) _________________ Oy vey !
U`re so GAY ! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 12 04, 2009 11:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Asta tu cui, nie?
Bleaaa..  _________________ Cand iti dau un cap in gura iti umplu gura cu matreata! |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Mar 03 02, 2010 9:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Conservarea sistematică a limbii moldovenești la Tiraspol
Marți, la Tiraspol a fost inaugurat un Centru al culturii moldovenești, cu sediul la Universitatea de Stat „Taras Șevcenko” pentru a combate încercările de românizare forțată a locuitorilor din stânga Nistrului, venite din partea Chișinăului. Îndrumat de lozinca „moldoveni păstrați-vă limba”, Centrul va „proteja” identitatea moldovenească în Transnistria.
Centrul va păstra națiunea moldovenească și va coordona dezvoltarea culturii și limbii moldovenești cu grafie chirilică în instituțiile de învățământ din stânga Nistrului. De asemenea va intensifica relațiile cu instituțiile de învățământ în care este recunoscută limba moldovenească.
La ceremonia de deschidere a fost prezent Igor Smirnov, liderul regiunii separatiste din stânga Nistrului, președintele Uniunii Moldovenilor din Transnistria, Valerian Tulgara, profesori și studenți.
După vizita lui Traian Băsescu la Chișinău, Uniunea Moldovenilor din Transnistria a început să întreprindă o serie de acțiuni pentru dezvoltarea limbii moldovenești „în pas cu lingvistica mondială”. „Limba moldovenească nu este moartă și nu avem dreptul să vorbim limba anilor ’60-’70 ai secolului trecut”, a declarat anterior Tulgara.
Următoarea activitate menită să conserveze limba moldovenească este deschiderea unul alt centru-„Știința”, care are obiective similare cu ale Centrului culturii moldovenești.
Sursa: Timpul.md _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |
luminishka General de flota stelara

Data înscrierii: 15/12/2003 Mesaje: 2233 Locație: München
|
Trimis: Mie 03 03, 2010 8:24 am Titlul subiectului: |
|
|
niste jite intr-un cuvant _________________ mic,negru shi bate la ushä... |
|
| Sus |
|
 |
horto_magiko Bacterie Galactica
Data înscrierii: 24/02/2010 Mesaje: 8 Locație: galaxia tridimolepulalcoolotiberimeteri planetara
|
Trimis: Sâm 03 06, 2010 3:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
mda...sa cam screamana baba lena sa vorgheasca moldovenesti
si nu-ti iasa seva...stii tu de unde ... |
|
| Sus |
|
 |
SHTIRLITS Cetatean al Planetei

Data înscrierii: 02/04/2004 Mesaje: 732 Locație: YN RAZVEDCA prin SUA
|
Trimis: Mie 03 10, 2010 9:51 am Titlul subiectului: |
|
|
| Citat: | | Conservarea sistematică a limbii moldovenești la Tiraspol |
daca vor so "conserveze" sai pue nishte sare sa nu se altereze cumva. _________________ E GREU SA FII PROST, DAR E INTERESANT |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Mie 05 19, 2010 7:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa cum stiti, noua ne place sa tot promovam blogosfera. Asa ca m-am gandit sa fac o serie noua de posts (Check Out) in care voi incerca sa va pun la curent cu alte bloguri din blogosfera. Astazi vom vorbi despre Waffles In Moldova. Un mic ghid turistic oferit de “propietarul” site-ului:
Chișinău. Scurt ghid turistic
Sunteti pentru prima data in Chisinau? Nu cunoasteti orasul bine? Va este greu sa comunicati cu chisinauenii? Noul ghid turistic va ajuta sa explorati capitala fara dificultati.
Kishiniov – Chisinau
Maldavskii iazik, limba moldovneascî – Limba română
Raionu Batanika – Sectorul Botanica
R. Buiucanî – S. Buiucani
R. Cikani – S. Ciocana
R. Țăntr – S. Centru
R. Skuleanka – Bariera Sculeni
R. Telețăntr – S. Telecentru
Starushka – S. Poshta Veche
Marshutka – MaxiTaxi, Microbuz
Trolik, sarai – Troleu, Troleibuz
Aftobus – Autobuz
Vagzal – Gara
Airaport – Aeroport
Djamba – Jumbo
Parnisha – Baiat
Difcionka – Fata
fstreci – intilnire
Talciok – Piata “Calea Basarabiei”
Zapark – Gradina Zoologica
Gopnik – individ cu coeficientul de inteligenta extrem de mic, sensibil la tigari, bere ieftina si seminte de floarea soarelui
Ment, Musar – Politist
Băha – autotorism marca BMW
Badâgă, zabegalovcă – local de proasta calitate, bautura ieftina, clienti alcoolici si conflicte urmate de intercalari violente.
Aftapati – (eng. Afterparty) – cuvant folosit cu scopul de a parea mai cool in fata prietenilor. In 8 cazuri din 10 acest cuvant este folosit in context gresit.
Vadu lu Voda (Vadul lui Vodă) – principalul obiect turistic unde se aduna o mare parte a chisinauenilor pentru a se hânghi. Tot aici este mereu prezenta bâcăraia Moldovei.
Bâcăraie – patura sociala ce cuprinde toti indivizii cu idei si viziuni deferite de cele ale oamenilor normali din Moldova. Prin diferite se intelege prostia acestei paturi, incapacitatea de a gandi clar, deprinderile țărănești mostenite de la animalele comuniste din Rusia, cumătrismul exagerat, misoginism, aere de persoana influenta dupa 5 luni de munca ilegala in Italia, incercarile esuate de a vorbi in limba rusa cu o persoana ce intelege perfect romana si altele.
Tokeală – procesul de hânghire
Comunism – concinism, prostie omeneasca
Robert Hanolli – ego al unui baiat ce a scris toate nebuniile de pe acest blog
si un mic desen animat realizat de acesta:
http://www.muligambia.com/page/8 _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |
badboy Proprietar de zvezdaliot

Data înscrierii: 22/04/2010 Mesaje: 265 Locație: la umbra
|
Trimis: Mie 05 19, 2010 8:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
muligambia _________________ Aici totzi sintem de parerea ca doi plus doi fac patru,dar daca cineva sincer crede altceva,mereu putem sa discutam! |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Joi 05 27, 2010 6:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
 _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |
badboy Proprietar de zvezdaliot

Data înscrierii: 22/04/2010 Mesaje: 265 Locație: la umbra
|
Trimis: Joi 05 27, 2010 7:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
mama ce cacacios vasile stati aista..si cine i-odat lui bani sa-si publice cartea ????trebuie sa iaba niste teorii pzdoasaaaaaaaaaaaaaaa..iaca deamu stiu de unde s-o inspirat Stranik saracu..... _________________ Aici totzi sintem de parerea ca doi plus doi fac patru,dar daca cineva sincer crede altceva,mereu putem sa discutam! |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Mar 08 31, 2010 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Vasile Stati: Sunt trei milioane care consideră de 700 de ani că limba lor e moldovenească
Unii zic că e otravă /Dar de stai să te gândești /Limba noastră cea moldavă-i /Mama limbii românești! Așa scria Vasile Stati în deschiderea deja celebrului său dicționar moldovenesc-românesc, în 2003. De atunci, lingviștii nu obosesc să spună că lucrarea nu are fundament științific. Autorul, însă, a rămas consecvent.
Într-o discuție cu Vasile Stati, ești supus unui tir de interogații și explicații absolut imprevizibile.
Dar, ca și în urmă cu șapte ani, discursul lui nu are efectul scontat.
Disputa pe tema identității de sine stătătoare a limbii moldovenești și-a pierdut intensitatea. Dar taberele rămân pe poziții extreme.
Ca orice autor care se respectă, Stati își apără cu îndârjire creația.
Iată, însă, cum reacționează moldovenii când vine vorba despre dicționarul cu pricina.
Toate cele cinci mii de exemplare s-au vândut ca pâinea caldă, dar nu pentru studiu. Stati ar fi vrut și o a doua ediție, însă Ministerul Culturii nu l-a mai ajutat.
http://www.publika.md/vasile-stati-sunt-trei-milioane-care-considera-de-700-de-ani-ca-limba-lor-e-moldoveneasca_85791.html _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 08 31, 2010 12:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa ce am citit postarea de mai sus nu tiu de ce dar mi s-a stricat dispozitia...
Nu e in stilul meu dar... totul e de kkt!  _________________ Cand iti dau un cap in gura iti umplu gura cu matreata! |
|
| Sus |
|
 |
|