Pagina de start a forumului Planeta Moldova Planeta Moldova
Forumul Galaxiei

Întrebări frecventeÎntrebări frecvente   CăutareCăutare   Lista membrilorLista membrilor   Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Aish numai Maldavneshti...
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Planeta Moldova -> Limba
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Hector
Amiral de Flota Stelara

Data înscrierii: 18/03/2005
Locație: Chisinau, Romania

MesajTrimis: Mie 01 24, 2007 10:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

MVP a scris:
SUNTEM CU TOTII ROMANI BASARABENI!

asta a fost ca o mica introducere

sunt nou aici dar nu nou in privinta acestei probleme!

limba molodveneasca si natiunea de moldoveni nu exista....daca sustii aceasta idee esti 1 dezinformat
2 alt etnie diferita de cea romina
3 prost

maladets patanul ...cum te cheama Laughing Laughing Laughing
Wolland
Ministru Galactic

Data înscrierii: 14/04/2004

MesajTrimis: Mie 01 24, 2007 10:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hector a scris:
maladets patanul ...cum te cheama Laughing Laughing Laughing

Hectore, numai Dumnezeu, FSB, SIS, SRI și CIA știu cum ne cheamă pe noi toți ! Noi eștilalți, muritorii de rând, n-avem voie să știm ! Laughing Laughing
Hector
Amiral de Flota Stelara

MesajTrimis: Mie 01 24, 2007 11:16 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai uitat de cel mai tare ......Mosadul Laughing Laughing Laughing
Stalker
Proprietar de zvezdaliot

Data înscrierii: 15/01/2007
Locație: Axa Chisinau-Bucuresti

MesajTrimis: Mie 01 24, 2007 7:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Wolland a scris:
Idol a scris:
nu exista "etnie romana".

Idol dragă, mă văd silit să te contrazic... Există și etnie română, alcătuită din etnici români acolo unde aceștia reprezintă o minoritate. De exemplu, în Ungaria există etnici români, după cum în România există etnici maghiari, în Ucraina există etnici români, după cum există și în România etnici ucrainieni etc., etc... Deci minoritățile naționale dintr-un stat sau altul sunt categorisite după etnicitate. În cazul RM, într-adevăr, NU se poate vorbi de etnie română, întrucât imensa majoritate a locuitorilor Basarabiei aparține națiunii române, poporului român...

Pai asta am avut si eu in vedere, in Basarabia nu putem vorbi despre etnici romani.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Causenianul
General de flota stelara

Data înscrierii: 24/01/2005
Locație: Nu shtiu undi-s.M-am ratashit.

MesajTrimis: Joi 01 25, 2007 5:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Wolland (shy Hector) a scris:

Hectore, numai Dumnezeu, FSB, SIS, SRI și CIA (Mosadul ) știu cum ne cheamă pe noi toți ! Noi eștilalți, muritorii de rând, n-avem voie să știm ! Laughing Laughing

Bay patzani , numa patru persoani shtiu cu adevarat cum ni chiama pi noi : Morpheus, Neo , Triniti shy Aghentu Smith. Cool Very Happy
Wolland
Ministru Galactic

MesajTrimis: Joi 04 12, 2007 9:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru Pamfil și Idol. V-am măturat la Moldovanu și Politica, într-un nou topic, al vostru, în care să polemizați până n-oți mai putea ! Marș acolo, să vă ciondăniți "principial" ! Evil or Very Mad
Wolland
Ministru Galactic

MesajTrimis: Mie 07 08, 2009 9:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ATENȚIE, puțădefontă ! În Constituția Planetei Moldova este interzis atacul între useri. Nu ne obliga să acționăm cum poate nu-ți va fi pe plac. Acest forum este interzis comuniștilor, așa că nu-l acuza/înjura pe Hector de ceea ce EL NU ESTE. Am șters așa zisul "dialog" dintre tine și Hector întrucât nu era la temă și spămuiați amândoi. Punct.
Chingachguk
Amiral de Flota Stelara

Data înscrierii: 26/03/2005
Locație: In vii si livezi si te duci.

MesajTrimis: Joi 07 09, 2009 6:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hnm... nu e la topic dar imi permit...
Se zice ca cand doi se cearta ar trebui sa cedeze cel mai destept.... Odata ce a ajuns oricine altcineva sa va desparta... o-la-la....

P.S. Apropo. Ce a fo scri de Wolland nu mi s-a parut amenintare....
Olga.
Bacterie Galactica

Data înscrierii: 27/11/2009
Locație: brasov, blea

MesajTrimis: Vin 11 27, 2009 6:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Shi idieii ai shi tu blea sa vb pi moldovneashti ... =))
Chingachguk
Amiral de Flota Stelara

MesajTrimis: Vin 12 04, 2009 11:33 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asta tu cui, nie? Shocked
Laughing
Bleaaa.. Laughing
Hector
Amiral de Flota Stelara

MesajTrimis: Mar 03 02, 2010 9:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Conservarea sistematică a limbii moldovenești la Tiraspol

Marți, la Tiraspol a fost inaugurat un Centru al culturii moldovenești, cu sediul la Universitatea de Stat „Taras Șevcenko” pentru a combate încercările de românizare forțată a locuitorilor din stânga Nistrului, venite din partea Chișinăului. Îndrumat de lozinca „moldoveni păstrați-vă limba”, Centrul va „proteja” identitatea moldovenească în Transnistria.

Centrul va păstra națiunea moldovenească și va coordona dezvoltarea culturii și limbii moldovenești cu grafie chirilică în instituțiile de învățământ din stânga Nistrului. De asemenea va intensifica relațiile cu instituțiile de învățământ în care este recunoscută limba moldovenească.

La ceremonia de deschidere a fost prezent Igor Smirnov, liderul regiunii separatiste din stânga Nistrului, președintele Uniunii Moldovenilor din Transnistria, Valerian Tulgara, profesori și studenți.

După vizita lui Traian Băsescu la Chișinău, Uniunea Moldovenilor din Transnistria a început să întreprindă o serie de acțiuni pentru dezvoltarea limbii moldovenești „în pas cu lingvistica mondială”. „Limba moldovenească nu este moartă și nu avem dreptul să vorbim limba anilor ’60-’70 ai secolului trecut”, a declarat anterior Tulgara.

Următoarea activitate menită să conserveze limba moldovenească este deschiderea unul alt centru-„Știința”, care are obiective similare cu ale Centrului culturii moldovenești.

Sursa: Timpul.md
luminishka
General de flota stelara

Data înscrierii: 15/12/2003
Locație: München

MesajTrimis: Mie 03 03, 2010 8:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

niste jite intr-un cuvant
horto_magiko
Bacterie Galactica

Data înscrierii: 24/02/2010
Locație: galaxia tridimolepulalcoolotiberimeteri planetara

MesajTrimis: Sâm 03 06, 2010 3:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mda...sa cam screamana baba lena sa vorgheasca moldovenesti

si nu-ti iasa seva...stii tu de unde ...
Sus
SHTIRLITS
Cetatean al Planetei

Data înscrierii: 02/04/2004
Locație: YN RAZVEDCA prin SUA

MesajTrimis: Mie 03 10, 2010 9:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Conservarea sistematică a limbii moldovenești la Tiraspol

daca vor so "conserveze" sai pue nishte sare sa nu se altereze cumva.
Hector
Amiral de Flota Stelara

MesajTrimis: Mie 05 19, 2010 7:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dupa cum stiti, noua ne place sa tot promovam blogosfera. Asa ca m-am gandit sa fac o serie noua de posts (Check Out) in care voi incerca sa va pun la curent cu alte bloguri din blogosfera. Astazi vom vorbi despre Waffles In Moldova. Un mic ghid turistic oferit de “propietarul” site-ului:

Chișinău. Scurt ghid turistic
Sunteti pentru prima data in Chisinau? Nu cunoasteti orasul bine? Va este greu sa comunicati cu chisinauenii? Noul ghid turistic va ajuta sa explorati capitala fara dificultati.

Kishiniov – Chisinau
Maldavskii iazik, limba moldovneascî – Limba română
Raionu Batanika – Sectorul Botanica
R. Buiucanî – S. Buiucani
R. Cikani – S. Ciocana
R. Țăntr – S. Centru
R. Skuleanka – Bariera Sculeni
R. Telețăntr – S. Telecentru
Starushka – S. Poshta Veche
Marshutka – MaxiTaxi, Microbuz
Trolik, sarai – Troleu, Troleibuz
Aftobus – Autobuz
Vagzal – Gara
Airaport – Aeroport
Djamba – Jumbo
Parnisha – Baiat
Difcionka – Fata
fstreci – intilnire
Talciok – Piata “Calea Basarabiei”
Zapark – Gradina Zoologica
Gopnik – individ cu coeficientul de inteligenta extrem de mic, sensibil la tigari, bere ieftina si seminte de floarea soarelui
Ment, Musar – Politist
Băha – autotorism marca BMW
Badâgă, zabegalovcă – local de proasta calitate, bautura ieftina, clienti alcoolici si conflicte urmate de intercalari violente.
Aftapati – (eng. Afterparty) – cuvant folosit cu scopul de a parea mai cool in fata prietenilor. In 8 cazuri din 10 acest cuvant este folosit in context gresit.
Vadu lu Voda (Vadul lui Vodă) – principalul obiect turistic unde se aduna o mare parte a chisinauenilor pentru a se hânghi. Tot aici este mereu prezenta bâcăraia Moldovei.
Bâcăraie – patura sociala ce cuprinde toti indivizii cu idei si viziuni deferite de cele ale oamenilor normali din Moldova. Prin diferite se intelege prostia acestei paturi, incapacitatea de a gandi clar, deprinderile țărănești mostenite de la animalele comuniste din Rusia, cumătrismul exagerat, misoginism, aere de persoana influenta dupa 5 luni de munca ilegala in Italia, incercarile esuate de a vorbi in limba rusa cu o persoana ce intelege perfect romana si altele.
Tokeală – procesul de hânghire
Comunism – concinism, prostie omeneasca
Robert Hanolli – ego al unui baiat ce a scris toate nebuniile de pe acest blog

si un mic desen animat realizat de acesta:

http://www.muligambia.com/page/8
badboy
Proprietar de zvezdaliot

Data înscrierii: 22/04/2010
Locație: la umbra

MesajTrimis: Mie 05 19, 2010 8:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Laughing Laughing Laughing muligambia
Hector
Amiral de Flota Stelara

MesajTrimis: Joi 05 27, 2010 6:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

badboy
Proprietar de zvezdaliot

Data înscrierii: 22/04/2010
Locație: la umbra

MesajTrimis: Joi 05 27, 2010 7:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mama ce cacacios vasile stati aista..si cine i-odat lui bani sa-si publice cartea ????trebuie sa iaba niste teorii pzdoasaaaaaaaaaaaaaaa..iaca deamu stiu de unde s-o inspirat Stranik saracu.....
Hector
Amiral de Flota Stelara

MesajTrimis: Mar 08 31, 2010 11:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vasile Stati: Sunt trei milioane care consideră de 700 de ani că limba lor e moldovenească

Unii zic că e otravă /Dar de stai să te gândești /Limba noastră cea moldavă-i /Mama limbii românești! Așa scria Vasile Stati în deschiderea deja celebrului său dicționar moldovenesc-românesc, în 2003. De atunci, lingviștii nu obosesc să spună că lucrarea nu are fundament științific. Autorul, însă, a rămas consecvent.

Într-o discuție cu Vasile Stati, ești supus unui tir de interogații și explicații absolut imprevizibile.

Dar, ca și în urmă cu șapte ani, discursul lui nu are efectul scontat.

Disputa pe tema identității de sine stătătoare a limbii moldovenești și-a pierdut intensitatea. Dar taberele rămân pe poziții extreme.

Ca orice autor care se respectă, Stati își apără cu îndârjire creația.

Iată, însă, cum reacționează moldovenii când vine vorba despre dicționarul cu pricina.

Toate cele cinci mii de exemplare s-au vândut ca pâinea caldă, dar nu pentru studiu. Stati ar fi vrut și o a doua ediție, însă Ministerul Culturii nu l-a mai ajutat.

http://www.publika.md/vasile-stati-sunt-trei-milioane-care-considera-de-700-de-ani-ca-limba-lor-e-moldoveneasca_85791.html
Chingachguk
Amiral de Flota Stelara

MesajTrimis: Mar 08 31, 2010 12:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dupa ce am citit postarea de mai sus nu tiu de ce dar mi s-a stricat dispozitia...
Nu e in stilul meu dar... totul e de kkt! Evil or Very Mad
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Planeta Moldova -> Limba Data este GMT + 2 Ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4
Pagina 4 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum