| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Chingachguk Amiral de Flota Stelara

Data înscrierii: 26/03/2005 Mesaje: 3967 Locație: In vii si livezi si te duci.
|
Trimis: Sâm 02 20, 2010 3:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu pentru mine mai de demult mi-am stabilit ca... oicand nu ar fi sa mori principalul este sa nu te simti buricul paantului si nu trebuie sa-ti para rau... _________________ Cand iti dau un cap in gura iti umplu gura cu matreata! |
|
| Sus |
|
 |
Hector Amiral de Flota Stelara
Data înscrierii: 18/03/2005 Mesaje: 3064 Locație: Chisinau, Romania
|
Trimis: Lun 02 22, 2010 7:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
ora: 18:03, 22 feb 2010
147
0
Epidemia de SIDA ar putea fi controlată în cinci ani
Epidemia de SIDA ar putea fi controlată în cinci ani
Foto: romedic.ro
Epidemia globală de SIDA ar putea fi ținută sub control în cinci ani prin testarea fiecărei persoane din zonele cu risc mare și tratarea imediată a celor ce sunt pozitivi la testul pentru virusul HIV, transmite antena3.ro.
Terapia universală cu medicamente anti-retrovirale (ART) nu numai că ar salva milioane de vieți, dar ar preveni și transmiterea HIV prin a-i face pe cei ce poartă virusul mai puțin periculoși pentru ceilalți, consideră Brian Williams, de la Centrul sud-african pentru Epidemiologie și Analiză (Sacema).
Deși o asemenea inițiativă ar fi scumpă inițial, la un nivel de cel puțin 3 miliarde de dolari pe an doar în Africa de Sud, s-ar dovedi eficientă apoi prin reducerea costurilor pentru tratarea pacienților cu SIDA și reducerea daunele economice provocate de decesele cu SIDA, arăta Williams în fața Asociației americani pentru Avansul Științei.
În absența unui vaccin, un program agresiv de tratament este cea mai promițătoare cale de a controla boala
ce afectează 33 milioane de persoane în lume și ucide 2,1 milioane anual.
De asemenea, are potențialul de a înjumătăți infecțiile cu tuberculoză asociate cu HIV și SIDA.
Două programe pilot de testare universală și tratament vor începe în Africa de Sud în curând, iar Organizația Mondială a Sănătății a arătat că va susține strategia dacă se dovedește eficientă.
Sursa: antena3.ro _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 02 22, 2010 9:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hector! Baga-mi-asi... Si care este concl;uzia TA asupra acestui mesaj? Ai vre-o una care sa corespunda si temei topicului? Sa stii ca iti sunt foare multumitor pentru informatia bagata prin copy-paste. Dar si mai mult m-ar fi interesant sa cunosc parerea ta. Pentru ca daca ma intereseaza un subiect oarecare - situ deja sa folosesc guglul.
Sau a fost o propunere mascata si de aia neinteleasa de a trai sau a muri prin SIDA?????  _________________ Cand iti dau un cap in gura iti umplu gura cu matreata! |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Mar 02 23, 2010 7:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Cam asa Vojdi.... _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |
SHTIRLITS Cetatean al Planetei

Data înscrierii: 02/04/2004 Mesaje: 732 Locație: YN RAZVEDCA prin SUA
|
Trimis: Joi 02 25, 2010 1:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Un banc cu peshtishoru de aur
Prinde un pescar peshtishoru de aur shi ca deobicei 3 dorintse:
1. vreu sa fiu bogat
2. vreu sa fiu iarashi tynar
3. vreu sa fiu erou
cum zice asta se trezeshte deodata ymbracat yn haine mishto, cu credit carduri prin buzunare, tynar shi frumos... yn fatsa unui tank cu 2 grenade yn myine
- peshtishorule, da nu eru post mortem
ap mai bine mori erou decyt de sida ori alta boala incurabila. Astai unica moarte pe care nu vriau so am, sa shtiu cai gata cu mine da sa nu pot face nimic pentru salvare. _________________ E GREU SA FII PROST, DAR E INTERESANT |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Joi 02 25, 2010 8:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Citat: | | ap mai bine mori erou decyt de sida ori alta boala incurabila. Astai unica moarte pe care nu vriau so am, sa shtiu cai gata cu mine da sa nu pot face nimic pentru salvare. |
Perfect d'acord...de aia am shi postatmai sus niste idei nasciot la profilaxia si tratarea HIV  _________________ In Bagdad e liniste ....(pana una alta...) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 02 25, 2010 10:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bai! Ce-i cu voi? Ati imbatranit ori ce dracu???
Daca asi fi bolnav incurabil (dar m-asi mai tinea buine pe picioare) si asi sti ca nu mai pot face nimic - sunt o sumedenie de lucruri care pot fi realizate in utlimul minut de viata. Inclusiv ca si in bancul lui SHTIRLITZ!!!
ex. Daca stiu ca mane mor si nu se mai poate face niic - mac la cineva din sefi si-i f... dau la bot.
Ori - ma-ntalnesc cu mentu si-l trimat nah...
Ori... ma duc si macesc vre-un terorist...
Caroce multe ce se paote de facut.... _________________ Cand iti dau un cap in gura iti umplu gura cu matreata! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 02 26, 2010 3:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Chinga, mergi o data la spitalu oncologic sa vezi cyt de tare le arde oamenilor bolnav incurabil de perepetsii. Ei saracii nu shtiu cum sa mai rupa o zi de viatsa din ghiarele mortsii. Shi daca cel cu cancer mai are shansa de scapare ap asta cu sida ba. Ferice de cel care shtie ca nu mai are mult shi poate sta cu zymbetu pe buze fara a se plynge sau a divulga rudelor ceva. Ashtea sunt eroi cu adevarat. A mei parintsi spre exemplu ambii au decedat de cancer. Pai tata nu a spus la nime cai bolnav. Noi restu am aflat doar yn penultima lui zi, da shi asta de la medic nu de la dynsu. _________________ E GREU SA FII PROST, DAR E INTERESANT |
|
| Sus |
|
 |
myina Cetatean al Planetei

Data înscrierii: 19/03/2009 Mesaje: 810 Locație: zavod alifa
|
Trimis: Dum 02 28, 2010 12:39 am Titlul subiectului: |
|
|
aici chiar ii drept, o singura vizita la onco e suficient ca pe urma sa nu mai vorbesti cu atita zel despre moarte. Despre moarte de fapt nish nu-i bine sa vorbesti si nish sa te gindesti la ea, astfel iti prevestesti singur sfirsitul uneori inainte de vreme caci si asa avem fiecare un numar limitat de zile pe pamintu ista.
p.s. pentru shtirlit imi pare rau, e tragic, e tragic ca mai cunosc asa cazuri cind inima sanatoasa plina de puteri intr-un corp macinat de durere se stinge  _________________ Anch’ io sono pittore! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 02 28, 2010 5:35 am Titlul subiectului: |
|
|
| Citat: | | Despre moarte de fapt nish nu-i bine sa vorbesti si nish sa te gindesti la ea |
de gyndit desigur nu trebu, da iaca de pricalit se poate. Yn sensu asta mie taremi place Ivan Turbinca, Creanga era un mare pricalist cynd o scris povestea asta. Se vede ca mul vin a baut yn seara aia.
Apropo, la mine yn mahala e primit ca la priveghi sa se joace cartsi, mai ales ca toata mahals nishte kartiojnishi ynraitsi. Se stryng yn juru mortulu shi deschid "cazinou". La o batrynica din mahala o jiucat mujishi o sutca nesculat yn cartsi, huli daca era duminica shi yn plus le mai aduceau de myncare shi baut. _________________ E GREU SA FII PROST, DAR E INTERESANT |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 03 02, 2010 4:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Shi ynca unu cu peshtishoru
Prinde un mujyk peshtishoru de aur shi cum se cuvine 3 dorintse:
- sa nu am niciodata probleme, sa fiu linishtit shi odihnit ca niciodata, shi sa nu vorbeasca nime rau de mine
- ok, ynmormyntarea e peste 3 zile. _________________ E GREU SA FII PROST, DAR E INTERESANT |
|
| Sus |
|
 |
myina Cetatean al Planetei

Data înscrierii: 19/03/2009 Mesaje: 810 Locație: zavod alifa
|
Trimis: Joi 03 25, 2010 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu vreau să-mi faceți monument după moarte, ca să nu mă cace ciorile , spunea odata un om mare _________________ Anch’ io sono pittore! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sâm 06 26, 2010 6:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oricum, la fiecare apar momente, mai rar sau mai frecvent, cand mai mult sau mai putin, dar esti de acord sa schimbi ce ai pe ceea ce oricum vei avea.  _________________ Cand iti dau un cap in gura iti umplu gura cu matreata! |
|
| Sus |
|
 |
badboy Proprietar de zvezdaliot

Data înscrierii: 22/04/2010 Mesaje: 265 Locație: la umbra
|
Trimis: Dum 06 27, 2010 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu as vrea sa mor cum mureau indienii in america latina...Ei chind simtzeau ca sa apropie moartea,se duceau si se urcau pe cel mai mare pisc din apropiere sa vada cum rasare si apune soarele...In singuratate ,inconjuratzi de arborii seculari...As vrea dupa moartea mea sa-mi dea foc si cenusa s-o imprastie in vint.As vrea sa mor cum mureau geto-dacii cu zimbetul pe buze..
De fapt moartea i-i o liniste eterna.
Mai tzin minte chind eram mic ma sculam noaptea din somn plinghind...Maica-mea ma intreba:,,Ce- ai patzit?,,
Da eu raspundeam:,,Mi-e frica sa mor,,
Acum nu mi-e frica..Chiteodata chiar ma ghindesc la asta.. _________________ Aici totzi sintem de parerea ca doi plus doi fac patru,dar daca cineva sincer crede altceva,mereu putem sa discutam! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 06 28, 2010 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Apu iaka si io despre asta... Asi zice ca nu ma prea deranjeaza daca zdohnesc...
Si vreau si eu la fel. De fapt am mai scris despre asta pe aci... Ori ca indienii latini... Ori ca cei nordici... Ori si ca cei din america centrala... Tot e ghini...
Iar pana la urma.... to cenusa sa fiu... macar un folos pentru pamant.  _________________ Cand iti dau un cap in gura iti umplu gura cu matreata! |
|
| Sus |
|
 |
|